Značka vyrábí malé automobily s názvem Mini Historie, které původně patřily ke skupině British Motor Corporation. Její vůz byl prodán pod jménem Austin 7 nebo Morris Mini. V roce 1994, v důsledku finančních problémů, byla značka Mini převzata BMW.

Mini historie

Určený Leonardem Lordem jako projekt ADO15 (projekt Amalgamated Drawing Office číslo 15) a produkt designového týmu Morris, Mini přišlo kvůli nedostatku paliva způsobenému krizí Suez v roce 1956. Ve Velké Británii se opět podal benzín, prodeje velkých automobilů klesaly a trh německých bublinkových automobilů vzkřísil. Pán, poněkud autokratický náčelník BMC, údajně uposlechl tyto vozy natolik, že slíbil, že je zbaví jejich ulic a navrhne “správné miniaturní vozidlo”.

Stanovil některé základní konstrukční požadavky: automobil by měl být umístěn v krabici, která měří 10 × 4 × 4 stopy; a ubytování pro cestující by mělo zaujímat 6 stop od délky 10 stop; a motor, z důvodů nákladů, by měl být stávající jednotka. Issigonis, který pracoval pro společnost Alvis, byl v roce 1955 přijat zpět do společnosti BMC a díky své dovednosti při navrhování malých vozidel byl pro tento úkol přirozený.

Tým, který navrhl Mini, byl pozoruhodně malý: stejně jako Issigonis byl Jack Daniels (který s ním spolupracoval na Morris Minor), Chris Kingham, dva inženýři a čtyři výtvory. Společně do října 1957 navrhli a postavili originální prototyp, který byl kvůli své barvě láskyplně nazván “The Orange Box”.
Teprve po šesti letech bylo rozhodnuto o zavedení nové verze automobilu, která byla založena na zcela odlišné technologii předpokladů.

Vyrobeno BMW od roku 2001 MINI odkazuje na britský model, prodaný v období 1959-2000, nicméně, protože to je větší a mnohem těžší. Línie stylu, podobná té, která byla představena v roce 1959, je však podstatně hladší a ujišťuje (z bezpečnostních důvodů). MINI vyráběná společností BMW se objevila na začátku hatchbacku, teprve v roce 2005 bylo možné nabídnout model Cabrio.

V roce 2006 představil druhou generaci MINI. Motory byly navrženy společností BMW ve spolupráci s PSA. Rovněž bylo rozhodnuto o drobných změnách v externím designu: mírně upravené přední a zadní a použil vyšší kapotu. Zavedli expresivní úpravy uvnitř vozu. Druhá generace je také mírně větší, takže splňuje požadavky na nárazové testy.

V roce 2007 představil řadu kombi (Mini Clubman), v roce 2010 nabídl SUV (Countryman) a Mini Coupe 2011.

Na podzim roku 2013 její debutová třetí generace Mini. Auto opět narůstá. Větší délka, šířka a rozvor, zvýšená kapacita zavazadlového prostoru. Jsou zde také nové motory. Vše, benzín a nafta, jsou nabíjeny, základní mají jen tři válce.

V současné době je výroba vozů Mini 5 modelů. Základním modelem je model One / Cooper (R56) a jeho varianta Convertible – Convertible (R57). V roce 2007 vyšel do produkce Various station wagon. Na jeho základě se objevil SUV – Countryman. Co je nového, je Mini Coupe. Jedná se o malý dvoudveřový kupé nižší než One / Cooper. Tam jsou charakteristické zatahovat při rychlosti 80 km / h spoileru. V roce 2012 jsme zahájili výrobu Mini Roadster, technicky založeného na kupé.

VIN Číslo vašeho Mini najdete zde.

Nezapomeňte, že před zakoupením zkontrolujte historii vozidla. To provedete zadáním čísla VIN číslo Mini níže: